Pusztuló jelen, vészes jövő 1. évad 3. rész

Az 1. évad 3. részében az amerikai politikusok klímaváltozáshoz való hozzáállása kapja a legnagyobb szerepet. A Sandy hurrikán pusztítása után Chris Hayes arról próbálja meggyőzni Michael Grimm klímaváltozást tagadó politikust, hogy változtasson a nézetein, illetve M. Sanjayan természetvédő és dokumentumfilmes ellátogat a Karácsony-szigetre, ahol klímatudósok munkájába nyer betekintést.

Pusztuló jelen, vészes jövő 1. évad 2. rész

A dokumentumfilm-sorozat 1. évadának 2. részében Harrison Ford továbbra is a pálmaolaj-iparnak néz a körmére, Arnold Schwarzenegger pedig mint kaliforniai kormányzó, erdőtüzek ellen harcol.

Pusztuló jelen, vészes jövő 1. évad 1. rész

A kétévados globális felmelegedéssel foglalkozó dokumentumfilm-sorozat (melyben közreműködnek híres színészek is, pl. Matt Damon, Michael C. Hall, Jessica Alba, America Ferrara, Don Cheadle, Ian Somerhalder, Olivia Munn, Harrison Ford és Arnold Schwarzenegger) legelső részének az erdőirtás és a szárazság a témája. Harrison Ford Indonéziában a pálmaolaj-termesztésnek néz utána, Don Cheadle Texasban a szárazság következményeit vizsgálja és Thomas Friedman Szíriában a klímaváltozás, a háborúk és a menekültek összefüggését mutatja be.

Ideje észhez térni 2/2.

2008-ban Leo Murray készített egy animációt, mely a klímaváltozásra és annak következményeire hívja fel a figyelmet. 2010-ben elkészült a film magyar változata is a Védegylet Global projektjének megbízásából.

Ideje észhez térni 1/2.

2008-ban Leo Murray készített egy animációt, mely a klímaváltozásra és annak következményeire hívja fel a figyelmet. 2010-ben elkészült a film magyar változata is a Védegylet Global projektjének megbízásából.

Ürge-Vorsatz Diána: Éghajlatváltozás: tények, tévhitek, kérdések

A Nobel-békedíjas professzor előadása a klímaváltozás jelenlegi állapotáról, az azt övező tévhitekről, valamint a túlzott felmelegedés elkerülésének globális módszereiről és azok megvalósíthatóságáról.

Özönvíz előtt

A színész és környezetvédő aktivista, Leonardo DiCaprio dokumentumfilmje, melyet a National Geographicnak forgatott az éghajlatváltozásról. Interjúalanyai többek közt Barack Obama, Bill Clinton, Ban Ki-moon és Ferenc pápa.

Az utolsó percben vagyunk

A nemzetközi klímacsúcson felszólalt többek között Harrison Ford, a Conservation International ügyvezető alelnöke. Azt mondta: az utolsó percben vagyunk, ha életben akarunk maradni ezen a bolygón, szükségünk van a természetre.

A fenntarthatóság titka

A nagyüzemi állattartás bolygónkra gyakorolt pusztító környezeti hatását bemutató úttörő dokumentumfilm, melyet a mindenre elszánt filmes, Kip Andersen készített. Az állattartás az egyik legfőbb oka az erdőirtásnak, rengeteg üvegházhatású gázt termel, ráadásul sok ivóvizet igényel.

Tengeri teknős szívószállal az orrában

Ez a videó megmutatja, mit okozhat az egyszer használatos műanyag szívószál, ha a tengerbe és azon keresztül az élőlények szervezetébe jut. A cikk, melyben a videó megjelenik, itt olvasható.

Alakformáló 1

Szántó Ildikó által tartott csoportos alakformáló edzés a Sugár Fitnessben. Az erről szóló cikket itt olvashatjátok.

Alakformáló 2

Szántó Ildikó által tartott csoportos alakformáló edzés a Sugár Fitnessben. Az erről szóló cikket itt olvashatjátok.

Alakformáló 3

Szántó Ildikó által tartott csoportos alakformáló edzés a Sugár Fitnessben. Az erről szóló cikket itt olvashatjátok.

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés FKF

Az FKF Nonprofit Zrt. Magyar Termék Nagydíjas szolgáltatása, a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés nagyban hozzájárul a főváros tisztán tartásához, a város teljes lefedettsége 2015-re valósult meg európai uniós támogatással. Az erről szóló cikket itt olvashatjátok.

Hulladékból termék 2012 oktatófilm

A kisfilm bemutatja a Hulladékból Termék környezetvédelmi kiállítást, mely a szelektív hulladékgyűjtés eredményéről, hazai újrahasznosító cégek munkájáról és a hulladék teljes életútjáról szól. Az erről szóló cikket itt olvashatjátok.

Köszönjük, K&H gyógyvarázs mesedoktorok!

A gyógyvarázs programon keresztül mesedoktorokkal találkozó gyermekek köszönetnyilvánítása az önkéntesek felé, melyben elmondják: ők miért élvezték a felvidítást és miért szeretnék, hogy a segítők folytassák ezt a tevékenységet. Az ehhez kapcsolódó cikket itt olvashatjátok.

A klímaváltozás arcai

A National Geographic egyik dokumentumfilmje, melyben Bill Nye, aki mérnök, tudós, humorista és színész is egyszerre, a gyász stádiumain (tagadás, harag, alkudozás, depresszió és elfogadás) keresztül mutatja be – némi humorral fűszerezve – az egyes emberek látásmódját és érzéseit a klímaváltozás tényével kapcsolatban.

3190cookie-checkVideótár