Célom tenni valamit. Valami hasznosat. Hasznosat a társadalom, a természet, a világ számára. Általában igyekszem úgy élni, hogy a társadalom hasznos tagja legyek. Figyelek másokra, óvom a környezetemet. De mindezt szeretném tovább is adni. Szeretném, hogy mások is hasonlóan, sőt még jobban cselekedjenek a hétköznapjaikban, mint én. Természetesen én sem vagyok feddhetetlen követendő példa, de próbálok úgy élni, hogy büszkék lehessetek rám.

A honlap célja az ismeretterjesztés, a figyelem felkeltése, az elgondolkodtatás, fontos és hasznos információk egy helyre gyűjtése és bárki számára hozzáférhetővé tétele, mindez alapos utánajárással, hiteles források használatával, tartózkodva a közhelyektől és a sablonoktól. Fejlődj! Változtass! Gondoskodj! – azon túl, hogy a változtatást kicsiben kezdi az ember, mindig van hova fejlődni: gondoskodni nemcsak az élőlényekről lehet, hanem a nevelésről és terjesztésről is. Aktív résztvevői lehetünk a változásnak.

Szeretném nemcsak a természet, hanem az élet, az emberek és az állatok szeretetét is továbbadni. Szeretném, ha figyelnénk egymásra és a körülöttünk lévő világra. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy szabadon kinyilváníthatom a véleményemet, ezért meg is teszem, és ez boldoggá tesz.

Minél több embert bevonunk, annál hatékonyabbak leszünk, hiszen együtt cselekedni mindig könnyebb (és mókásabb is). 

A bit better – egy kicsit jobban: éljünk és cselekedjünk.

Ennek eleget téve írunk az általunk kipróbált, megtapasztalt, megtanult dolgokról. A célom, hogy az általam szeretett és nagyra becsült emberek, a barátaim is írjanak ide, már részben megvalósult. Van köztünk mérnök, pedagógus, edző és örülnék, ha gyorsan bővülne a csapatunk, ha ti is kedvet kapnátok (írhattok cikket vagy ajánlhattok témákat). Még jobban tetszene, ha közösséget alkotnánk, közös szemlélettel és közös programokkal.

Bemutatkozás

Én, Noémi (diplomám szerint) környezetmérnökként „állok itt” és tárom elétek gondolataimat. A szakmámban még nem nagyon dolgoztam, viszont annál több irodai munkát kipróbáltam. Sokat foglalkoztam érdekes emberekkel és unalmas adatokkal :) Szeretek szervezni, segíteni; szükségem van rá, hogy átlássam a dolgok egészét és megismerjem a folyamatokat. Nem fogadok el egyetlen álláspontot, mindig törekszem a legtöbb nézőpontból megismerni egy-egy kérdést, épp ezért nehezen foglalok állást. Tele vagyok energiával, tanulási és tettvággyal. Nagyon szeretek olvasni, bármilyen könyvet, amit ajánlanak. Szeretem a dicséretet – adni és kapni is. Imádok nevetni, de szoktam sírni is. Igyekszem nem ítélkezni, viszont a panaszkodós embereket nehezen viselem.

A párommal, Ádámmal élek Budapesten, albérletben. Egyébként én Salgótarjánból származom, ő pedig Szombathelyről. Ádám az elejétől támogatta ezt a projektet (ahogy minden másban is mellettem áll). Segített a tervezésben, a témák kitalálásában és a honlap létrehozásban is. Az angol fordítások, nyers adatok és források utáni kutatás az ő érdeme – ezúton is köszönöm neki, nélküle nem jöhetett volna létre mindez!

Köszönet:

  • mindenkinek, aki kitörő lelkesedéssel reagált, amikor meséltem a projektről;
  • a honlap technikai megalkotójának;
  • a logó megtervezőjének;
  • azoknak, akik már az elkészülés előtt is csatlakoztak, elszántan írták a cikkeket; illetve
  • azoknak, akik a jövőben is segítik majd a munkánkat!

A Föld napja (és mellesleg a névnapom) alkalmából ma elindul a honlap. Kérlek titeket, hogy legyetek nyitottak, támogassatok minket – visszajelzésekkel és jó hírünk terjesztésével!

1670cookie-checkCélom